ISKOLA

Csatlakozz hozzánk!

 

KÁRPÁT-MEDENCE FÖLDRAJZA

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy azok a gyerekek, akik Amerikában születtek és ritkán láthatják az anyaországot, megismerjék annak földrajzát és történelmét. Tisztában legyenek azzal, hogy honnan származnak.

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK

Célunk a kárpát-medencei magyar kultúra és hagyományok megismertetése, szokásokban, nyelvi kincsekben, kézművességben, de még az ételekben is átadni mindazt, amelyet „magukkal hoztunk”. A foglalkozásaink középpontjában mindig a gyerekek állnak. Legfőbb törekvésünk az ő érdeklődésük felkeltése, számukra élvezhető, ám tudásanyaggal bőven ellátott programok kivitelezése.

MAGYAR ÍRÁS ÉS OLVASÁS

A magyar nyelvtanulást a magyar ABC elsajátításával kezdjük. Azoknak, akiknek már jól megy az olvasás, a szövegértelmezést és ehhez kapcsolódó logikai feladványokat adjuk feladatul. Emellett minden órán fejlesztjük kis tanulóink íráskészségét is, különböző leckékkel.

MAGYAR NÉPHAGYOMÁNYOK

A népművészet fő ágai a népköltészet, a népzene, a néptánc, a népviselet, valamint a népi díszítőművészet, melyeket a nép a saját hagyományai és szükségletei alapján alkot meg.
A magyar ember benne él a természetben, a népművészeti alkotásokban jelen vannak az ember-, növényi-, állati-, és mértani ábrázolásokat, amelyek szimbolikus jelentést hordoznak.
A népművészet eszközkincsei tájegységenként, népcsoportonként változnak, és rendkívüli mintaviláguk szinte kifogyhatatlan. Ezeket szeretnénk átadni a gyerekeknek.

ONLINE OKTATÁS

A COVID-19 pandémia okozta helyzetre reagálva a Dél-Floridai Magyar Gyermek Klub is azonnal átállt az online oktatásra, amely felületen csoportbontásban tartja meg két hetente, olykor hetente a vasárnapi iskolát, rendezvényeket. A nagycsoport feladatait elsősorban a szövegértés és az online quizek adják, míg a középső osztály csoportbontásban a magyar nyelvre és a közismeretekre fókuszál. A kiscsoport órái az online rajzórától, testneveléstől a vers és ABC tanulásig mindent magába foglal. Az online oktatás kiegészítésére a youtube csatornánkon is közzéteszünk elsősorban kézműves anyagokat.

COVID19 – ÓVINTÉZKEDÉSEK

  1. Maradj otthon, ha megteheted!
  2. Kerüld az érintkezést azokkal, akikkel nem egy háztartásban élsz!
  3. Viselj maszkot és kesztyűt!
  4. Moss kezet rendszeresen!
  5. Használj rendszeresen alkoholos kézfertőtlenítőt. (Légy körültekintő a nyílt láng használatával!)
  6. Kerüld a szem, száj és orr érintését.
  7. Köhögés vagy tüsszentés közben takard el az orrod és a szád.
  8. Eldobható zsebkendőt használj, majd dobd lezárható szemétgyűjtőbe.
  9. Ha köhögsz és lázad, légzési nehézségeid vannak, minél előbb kérj orvosi segítséget!
  10. Az orvossal oszd meg utazási előzményeidet a közelmúltból.

Vöröskereszt javaslatai

HAGYOMÁNYŐRZÉS

Gondot fordítunk arra, hogy folyamatosan bővítsük népviselet készletünket, amelyeket a fellépések során viselhetnek a gyermekek.

MAGYAR NYELV OKTATÁSA

Az oktatási programban szerepel a magyar írás és olvasás, a magyar néphagyományok, a Kárpát-medence földrajza, történelme, játékokkal és kézművességgel kiegészítve.

KÖZÖSSÉG ÖSSZEFOGÁSA

A változatos programkínálatok, táborok, előadások, közös kirándulások es kulturális események mind a közösség sikeres működését, fejlődését bizonyítja.

Dél-Floridai Magyar Gyermek Klub

KAPCSOLAT