MAGUNKRÓL

A Dél Floridai Magyar Gyermek Klub 10 éves működése folyamán szülők és önkéntesek vállalták a programok szervezését, lebonyolítását, valamint oktatási programok vezetését.

A Dél Floridai Magyar Gyermek Klub (South Florida Hungarian Kids Club) 2009 májusában alakult meg, amikor motivált és elhivatott szülők elhatározták, hogy megszerveznek egy közösségi magyar programot.
Az első alkalmat újabb és újabb követte, mely rövid időn belül 127 családot mozgatott meg, akik azóta is motivált látogatói a Klub rendezvényeinek.
Az alapítók elsődleges célja a magyar nyelv, kultúra és hagyományok megismertetése volt, melyet rövidesen követett a vasárnapi iskola gondolata. Bár az szervezet korábban is működött, jelenlegi formáját 2015-ben vette fel, amikor az amerikai oktatási rendszerhez igazodva megalakult a Dél Floridai Magyar Gyermek Klub, mint non-profit szervezet.
Létszámát tekintve közel negyvenen látogatják rendszeresen a Klubot, ahol minden második vasárnapon 2 órán keresztül folyik a magyar írást és olvasás, néphagyományok, földrajz, történelem és kézművesség oktatása.
2018-ban megjelent az igény a felnőtt oktatásra is, így a vegyes házasságokban élő, magyarul nem beszélő szülők is lehetőséget kapnak a magyar nyelv elsajátítására.

Jelenleg 30 és 40 fő közötti létszámban járnak gyerekek és felnőttek az iskolába, ahol minden második vasárnap két óra hosszában, magyar írást és olvasást, néphagyományokat, földrajzot, történelmet és kézművességet tanulnak a fiatalok.

2018-ban megjelent az igény a felnőtt oktatásra is, így a vegyes házasságokban élő, magyarul nem beszélő szülők is lehetőséget kapnak a magyar nyelv elsajátítására.

Tanáraink

CAJKÁS ZSUZSA

Zsuzsi Kristofer kisfiaval közösen találkozott a magyar családokokkal 2008-ban amikor felmerült az öltlet egy magyar gyermekcentrikus közössegi csoport létrehozására. Igy lett a csoport egyik vezetője 2009-ben. Ötletgazdája mind a Gyermek Klubnak, mind a megvalósuló tanítási és szabadidős programoknak. Végzettsége és szakmai tapasztalata segíti a csoport képviseleti, adminisztrációs és szervezési feladataiban.

Mikor csatlakozott a Gyermek Klubhoz: alapító

Amit a legjobban szeret a Gyermek Klubban: „A klub közösség építő erejét, az életre szóló élményeket, aminek mindannyian részei lehetünk. Szoros barátságokat építünk és bízom abban, hogy a generáció, amelyet most alapozunk meg fontosnak fogja tartani kultúránk ápolását, es tenni fog azert hogy gyökereink itt a messzi távolban se száradjank ki.”

POLITOVSZKY ILDIKÓ

Ildikó többszörös édesanya és nagymama, emellett több éves középiskolai rajz és kézműves...

oktatói tapasztalattal rendelkező szakember és kreatív alkotó, aki gyakran tart kreatív foglalkozásokat, ezenfelül ő a vezető oktatója a felnőtt csoportnak.

Mikor csatlakozott a Gyermek Klubhoz: alapító

Amit a legjobban szeret a Gyermek Klubban:

„Az évek során minden programban szívesen részt vettem, mint szervező, de a szívemhez legközelebb a kézműves foglalkozások tervezése és levezetése áll. Nagy örömmel és izgalommal vállaltam idén a felnőtt magyar oktatást.”

VADÁSZ-PIEDISCALZI ZSUZSANNA

Zsuzsi ruhaipari technikumban tanulta ki a szabás- varrás –tervezés...

 fortélyait, és készített néptánc ruhákat, mielőtt 1999 telén Floridába költözött. Blanka lánya 2003 tavaszán született. A Gyermek Klubban elsősorban menedzsment és szervezői feladatokkal foglalkozik.

Mikor csatlakozott a Gyermek Klubhoz: alapító

Amit a legjobban szeret a Gyermek Klubban:

„Életre szóló barátságok alakultak ki, mind a szülők mind a gyerekek köreiben. A vasárnapi iskola, valamint iskolán kívüli közös programok, ünnepek szervezése, lebonyolítása és anyagi dolgok kezelése a feladatom.”

SALAMON ZSUZSANNA

Zsuzska vállalkozóként és egy Oliver nevű kisfiú édesanyaként is megtalálja az időt arra, hogy...

önkéntesként feladatokat vállaljon a Gyermek Klubban. Magyarországon szerzett oktatói tapasztalatait kamatoztatja az iskolában.

Mikor csatlakozott a Gyermek Klubhoz: alapító

Amit a legjobban szeret a Gyermek Klubban:

„Csoportunk által életre szóló barátságokat kötöttünk. Távol a családunktól sikerült kialakítanunk egy olyan baráti társaságot, akikkel nem csak jól érezzük magunkat és ápoljuk a magyar hagyományokat, de bármikor számíthatunk egymásra!”

Zsuzsa sajnos már nincs köztünk, de kedves mosolygós emlékét szívünkben megőrizzük örökre.

 

KÁRPÁTI KATALIN

Kàrpàti Katalin vagyok, 2017-ben költöztünk Floridàba a spanyol nemzetisègü fèrjemmel ès két gyermekünkkel. Mindannyian nagyon szeretjük a magyar iskolát, mert egy szeretetteljes ès hagyomànyörzö közössèg rèsze lehetünk.

Katalin

DOMOKOS OLGA

Olga az üzleti életben kezdte karrierjét, de gyerekmekei születése után az oktatásban találta meg hivatását. Waldorf tanárként a gyermek-központú tanítás és a játékos, kolletktív tanulás híve.

Amit legjobban szeret a gyermek klubban:

Szeretem látni, ahogy a sok magyar család vasárnap reggelente összejön. A gyerekek, felnőttek mosolyogva köszöntik egymást es örülnek, hogy magyarul beszélgethetnek ebben a körben. Közösen őrizzük a hagyományainkat, élvezzük a magyar ételeket. és ezt átadjuk a gyermekeinknek.

Olga...

DÉKÁNY MÁRTA

Édesanya és nagymama, kulturális antropológia szakot végzett

ahol megtanulta, hogy az egyedi eseteket kell figyelembe venni, és nem másokhoz viszonyítva értékelni. Magántanárként angolt tanított Magyarországon gyermekeknek.

2019 őszén csatlakozott a klubhoz.

Amit a legjobban szeret a Gyermek Klubban:
Az alkotó mentalitást, az összetartást, a szeretetteljes hangulatot a gyermekek, a szülők és az önkéntes tanárok részéről egyaránt. Egymást segítve, egymásra odafigyelve teremtjük meg az otthon hangulatát, ahol mindenki fantasztikusan érezheti magát, mint egy nagy család tagja.

„A Kid’s Club keretein belül igazi baráti közösségre találtunk, gyerekek és szülők egyaránt”.

Kata

„Mi nagyon örültünk, hogy megtaláltuk a Kids Clubot már lassan 4 éve mikor kislányunk 3 éves volt. Azóta is nagyon élvezzük a foglalkozásokat es különböző rendezvényeket, amelyeken összejön egy szuper csapat (gyerekek es felnőttek egyaránt). A magyar játékos foglalkozások hozzájárultak ahhoz, hogy kislányunk kétnyelvű es kényelmesen használja már a magyar nyelvet is.”

Szilvi és Gyuri

„Több mint 10 éve tagjai vagyunk ennek a nagyszerű klubnak, a gyerekek nagyon jól érzik magukat a foglalkozásokon, sokat tanulnak Magyarországról es a magyar kultúráról. Sok barátot köszönhetünk a SF Hungarian Kids Club-nak, gyerekek es szülő egyaránt.”

Nora

Csatlakozz a közel 150 Családot számláló közösséghez Te is!

 

Dél-Floridai Magyar Gyermek Klub

KAPCSOLAT